NEWS

Exact Cross verwelkomt komend seizoen twee nieuwe veldritten

23/08/2024

Het nieuwe seizoen van de Exact Cross telt zeven veldritten, waarbij een nieuwkomer uit binnen- en buitenland. De reeks kent met de be-MINE cross in Beringen op 12 oktober de traditionele seizoensopener en sluit midden februari naar goede gewoonte af met de Waaslandcross in Sint-Niklaas. Exact, de marktleider in bedrijfssoftware in de Benelux, verlengde de overeenkomst voor de komende twee seizoenen en blijft dus titelpartner tot en met veldritseizoen 2025-2026.

Net zoals vorig seizoen telt de Exact Cross zeven veldritten. Met de be-MINE cross op de terrils in Beringen wordt het nieuwe veldritseizoen op zaterdag 12 oktober traditiegetrouw geopend, als repetitie voor het BK dat in 2026 in Beringen georganiseerd zal worden. Het weekend daarna kan je op zaterdag 19 oktober het veldritpeloton aan het werk zien in de Robotlandcross in Essen, dat naar voor schuift op de kalender.

Op zaterdag 26 oktober trekt de Exact Cross naar het Nederlandse Heerde. De Internationale Cyclocross Heerderstrand, in het gelijknamige recreatiegebied, is een nieuwkomer in het Exact Cross-circuit. Een maand later, op zaterdag 23 november, is het de beurt aan de CAPS Urban Cross. De Exact Cross is verheugd de stadscross in Kortrijk als tweede en laatste aanwinst van dit seizoen te kunnen aankondigen.

Op het einde van 2024, op vrijdag 27 december, geven renners en fans het beste van zichzelf tijdens de kerstvakantie, op de Azencross in Loenhout. In 2025 staan er nog twee veldritten op de Exact Cross-kalender die er ook vorig seizoen bij waren: op woensdag 5 februari is de Parkcross in Maldegem opnieuw de eerste veldrit na het wereldkampioenschap; de Waaslandcross in Sint-Niklaas sluit op zaterdag 15 februari het Exact Cross-seizoen 2024-2025 af.

Vorig jaar kende de reeks van de Exact Cross een prachtig seizoen met stuk voor stuk topnamen die de zeges binnenhaalden: Thibau Nys, Wout van Aert, wereldkampioen Mathieu van der Poel, Europees kampioen Michael Vanthourenhout en Belgisch kampioen Eli Iserbyt voegden hun naam toe op de erelijst. Bij de vrouwen zagen we met onder meer wereldkampioen Fem van Empel, Nederlands kampioen Lucinda Brand en Belgisch kampioen Sanne Cant ook kampioenen met de Exact Cross-trofee op het podium.

TITELPARTNER EXACT DOET ER NOG TWEE JAAR BIJ

De veldritwereld zal ook na komend seizoen nog Exact-rood kleuren. Titelpartner Exact verlengde namelijk de overeenkomst voor twee seizoenen en zal dus zeker in het veld te zien zijn tot en met seizoen 2025-2026.

“Eerst en vooral zijn we verheugd dat titelpartner Exact ons het vertrouwen geeft en aan boord blijft voor de komende twee seizoenen.” zegt Christophe Impens van organisator Golazo. “Met de Exact Cross proberen we elkaar jaar te verrassen. De CAPS Urban Cross Kortrijk maakt de overstap uit de X²O Badkamers Trofee en we verwelkomen de Cyclocross Heerderstrand met open armen. Deze veldrit heeft plaats op een mooi recreatiedomein in de Veluwe. Allen daarheen!”

Sophie Wildeboer, Chief Marketing Officer van Exact: “Wij zijn verheugd de samenwerking te continueren en onze naam te blijven verbinden aan het veldrijden. De drive, het doorzettingsvermogen en de precisie waarmee de coureurs het parcours betreden, liggen perfect in lijn met de karaktereigenschappen van de accountants en kmo’s die onze bedrijfssoftware gebruiken. Ook zij gaan voor niets minder dan het beste resultaat. We kijken uit naar een zinderend veldritseizoen, vol boeiende crossen en ontmoetingen met onze klanten.”

Kalender Exact Cross 2024-2025
• Zaterdag 12 oktober – Beringen
• Zaterdag 19 oktober – Essen
• Zaterdag 26 oktober – Heerde (NL)
• Zaterdag 23 november – Kortrijk
• Vrijdag 27 december – Loenhout
• Woensdag 5 februari – Maldegem
• Zaterdag 15 februari – Sint-Niklaas

Alle info over de Exact Cross en de zeven manches op www.exactcross.be.

Share this article

Related news

— Also read these articles