NEWS

Flanders Darts Trophy ontvangt komend weekend wereldtop in Antwerp Expo

02/09/2024

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september vindt in Antwerp Expo de eerste editie van de Flanders Darts Trophy plaats. Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker nemen het in deze manche van de PDC European Tour op tegen wereldtoppers als Luke Humphries, Michael van Gerwen en Gerwyn Price. Er zijn nog tickets te koop voor alle sessies.

Antwerp Expo wordt komend weekend omgetoverd tot een daverende dartstempel. Verspreid over drie dagen, met op elke dag een namiddag- en avondsessie, zullen zowat 20.000 dartsfans de Flanders Darts Trophy bijwonen. Vrijdag staat de eerste ronde op het programma, zaterdag de tweede. Zondagnamiddag worden de achtste finales afgewerkt, waarna zondagavond de apotheose volgt met de kwartfinales, halve finales en finale.

Internationale sterren als Luke Humphries, Michael van Gerwen en Gerwyn Price (allen top-10) en Joe Cullen en Johnny Clayton zijn zeker al van de partij in Antwerpen, daar komen nog heel wat kleppers uit de top-20 bij. Van Belgische zijde is het uitkijken naar Mechelaar Mike De Decker en natuurlijk ook naar Antwerpenaar Dimitri Van den Bergh, die in eigen stad wil schitteren. Nog minstens twee andere Belgen zullen zich donderdagavond via een kwalificatietornooi voor niet-profs (dat achter gesloten deuren plaatsvindt) kunnen plaatsen voor de hoofdtabel.

“Je voelt aan alles dat de Flanders Darts Trophy een schot in de roos wordt. Van de start tot de allerlaatste finish: Antwerpen mag zich opmaken voor één groot dartsfeest. De fans zullen alle darters een warm en uitbundig onthaal geven op hun weg naar en op het podium in Antwerp Expo, maar bij Mike De Decker en zeker bij thuisgooier Dimitri Van den Bergh zullen de decibels nog wat meer de hoogte ingaan. Ik heb in ieder geval veel respect voor deze werpende en wandelende rekenmachines. Probeer maar het hoofd niet te verliezen als je tegenstander én een uitzinnige menigte in je nek hijgen. Mijn arm zou voor minder aan het trillen gaan”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.

Spelen in eigen land is sowieso bijzonder, bevestigen Van den Bergh en De Decker in koor. “Ik verwacht me aan een even grote heksenketel als in Wieze en dat heeft me daar geen windeieren gelegd. Trouwens, niet alleen wij, ook de buitenlandse spelers kijken uit naar een tornooi in Vlaanderen”, zegt De Decker. “Bij mij is het nu echt wel voor eigen volk en familie”, vult Van den Bergh, geboren Merksemnaar, aan. “Ik denk dat ik heel wat stemmen uit het publiek ga herkennen. Toen ik met darts begon had ik nooit durven dromen dat ik ooit op dit niveau voor een bomvolle zaal in Antwerpen zou kunnen spelen.”

De Flanders Darts Trophy is het tweede tornooi van de PDC European Tour op Belgische bodem, na de Blåkläder Belgian Darts Open, waarvan de derde editie dit voorjaar in de Oktoberhallen in Wieze plaatsvond. 48 spelers strijden om een prijzenpot van 160.000 euro. De 16 best geplaatste spelers komen in actie vanaf de tweede ronde op zaterdagvoormiddag. De loting vindt donderdag plaats. Sowieso spelen Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker hun eerste wedstrijd op vrijdagavond!

Op dit moment zijn er voor elk van de zes sessies nog tickets te koop. Wie het niet ter plaatse kan volgen, kan voor live verslaggeving terecht op vtm2, vtmgo en rtl play.

Tickets & meer info:

www.flandersdartstrophy.be

Share this article

Related news

— Also read these articles