NEWS

Golazo stuurt 45 atleten naar de Olympische Spelen en ontvangt telkens 30.000 fans in Parijs en in Middelkerke

23/07/2024

45 atleten die in Parijs aan de Olympische Spelen deelnemen worden begeleid door Golazo. De atleten komen uit 13 landen en uit vier verschillende sporten. Daarnaast ontvangt Golazo telkens 30.000 fans in Parijs en in Middelkerke en zijn ook nog andere afdelingen actief betrokken bij de Spelen van Parijs.

Golazo Talent is de divisie van Golazo die in totaal meer dan 100 Europese en wereldtoppers in de sport bijstaan, de overgrote meerderheid van hen in de atletiek. Dat weerspiegelt zich dan ook in de ruime groep Golazo-atleten die zich wisten te plaatsen voor Parijs. Veertig atleten komen uit in een of meer atletiekcompetities. Onder hen wereldkampioenen Mary Moraa (800m) en Winfred Yavi (3000m steeple), wereldkampioene vijfkamp Noor Vidts en heel wat vrouwen uit de Belgische 4x400m aflossingsploeg.

Vijf Belgische atleten uit drie andere sporten maken het plaatje compleet: gymnaste Nina Derwael, zeilsters Emma Plasschaert (ILCA 6) en het duo Anouk Geurts en Isaura Maenhaut (49er FX) en taekwondoka Sarah Chaâri.

Op eerdere Spelen waren Golazo-atleten al zeer succesvol met o.a. gouden medailles voor Tia Hellebaut en Pamela Jelimo in Peking, Ruth Jebet in Rio en Nina Derwael in Tokio en diverse zilveren en bronzen medailles in de atletiek in de voorbije edities.

Golazo verzorgt fans in Parijs en in Middelkerke

Golazo is daarnaast nog op heel wat meer vlakken actief op deze Spelen. Hospitality-afdeling Gracias is de officiële aanbieder van VIP-arrangementen voor de Belgische markt. Het ziet zowat 8000 VIP-gasten naar Parijs trekken en nog eens ruim 3000 tijdens het weekend van de wegritten wielrennen. In totaal bedient Gracias meer dan 200 bedrijven.

Golazo Events is officiële event supplier van het BOIC, organiseert het Lotto Belgium House – dé plek in Parijs waar zowat 30.000 Belgische fans zullen verzamelen – en verwent op het Olympic Festival in Middelkerke twee weken naar schatting nog eens evenveel fans die niet naar Parijs gaan. Golazo Brands ondersteunt diverse eventpartners (en internationale IOC-partner Bridgestone) met activaties en campagnes. Golazo Events Frankrijk zet zijn know-how dan weer in bij de praktische organisatie van het mountainbiken en het baanwielrennen.

“De Olympische Spelen zijn het meest unieke sportevenement ter wereld. We kunnen alleen maar blij en trots zijn dat we daar met de hele groep op zo’n diverse manieren aan kunnen bijdragen”, zegt Michel Francken, CEO Golazo Events en Golazo Brands. “Dat Parijs zo dichtbij is, maakt het extra speciaal. We willen dan ook alle sportliefhebbers in het land bij elkaar brengen en een uitzonderlijke fanbeleving aanbieden zoals dat bij sommige andere grote tornooien ook het geval is.”

Het olympisme zit ingebakken in het bedrijf. Oprichter en CEO Bob Verbeeck startte in 1990 – zes jaar na zijn deelname aan de Olympische Spelen van Los Angeles – het bedrijf waar intussen ook tal van andere ex-Olympiërs aan de slag zijn. Verbeeck: “Maar ook voor alle andere medewerkers in het bedrijf is het een voorrecht om een rol te kunnen spelen bij het mooiste sportevenement ter wereld. We zijn ook de eerste supporters van onze grote groep atleten die deelnemen, zij zijn immers onze belangrijkste ambassadeurs en verpersoonlijken waar we als bedrijf voor staan.”

Share this article

Related news

— Also read these articles